Maksupettusi on sel aastal prokuratuuri saadetud 150 miljoni krooni ulatuses

02. november 2006, 11:02

Maksuhalduri uurimisosakond on sel aastal
prokuratuuri saatnud 150 miljoni krooni ulatuses maksupettusi, teatas maksu- ja
tolliamet.

Selleks, et tagada riigile tekitatud kahjude laekumine, on prokuratuuri saadetud kriminaalasjades arestitud kahtlustatavate varasid ligi 16 miljoni krooni väärtuses.

Maksu- ja Tolliameti uurimisosakond saatis käesoleva aasta III kvartalis prokuratuuri 40 kriminaalasja 67 kahtlustatavaga, nendest 11 olid seotud maksupettustega, kus kogukahju oli ligi 48 miljonit krooni. Kaks lõpule viidud kriminaalasja olid seotud narkokuriteoga ja 26 salakaubaveo ning alkoholi, kütuse ja tubakatoodete ebaseadusliku käitlemisega, kus hoiti ära riigile kahju tekkimine üle 11 miljoni krooni ulatuses. Lisaks saadeti prokuratuuri ka üks kriminaalasi, mis oli seotud ebaseaduslike tehingutega tolli järelevalve all oleva kütusega.

Kolmanda kvartali lõpu seisuga oli uurimisosakonna menetluses 112 kriminaalasja, kus kogukahju ulatub 443 miljoni kroonini. Nendega ära hoitud võimalik kahju on üle 9 miljoni krooni ning arestiga on tagatud üle 56 miljoni krooni suurune summa.

Kokku on uurimisosakonna poolt 9 kuuga prokuratuuri saadetud 107 kriminaalasja, millest 25 olid seotud maksupettustega, kus kogukahju ületas 150 miljoni krooni suuruse summa. Kaheksa prokuratuuri saadetud kriminaalasja oli seotud narkokuritegudega ning 66 salakaubaveo ning alkoholi, kütuse ja tubakatoodete ebaseadusliku kitlemisega, kus täiendavalt hoiti ära enam kui 21 miljon kroonise kahju tekkimine riigile. Prokuratuuri saadetud kriminaalasjade arestiti kahtlustatavate vara enam kui 37 miljoni krooni ulatuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2006, 11:14
Otsi:

Ava täpsem otsing