Hyundai ja PSA tahavad Venemaale tehaseid ehitama hakata

ÄP 03. november 2006, 00:00

Automotive News Europe'i andmetel mõtleb Hyundai täismõõdus koostetehase ehitamisele Venemaale.

Sama plaan on ka PSA-l (Peugeot-Citro?n), kes tahab samuti Venemaale tehast püstitama hakata.

Hyundai tahab tehase püsti panna enne, kui kodustest Korea tehastest juba väheks jääb ja Venemaa oma maksundustasemeid muudab. Hyundai Motori asepresident K.H. Ahn ütles Pariisi näituse ajal Automotive News Europe'ile, et kuna paljud teised ehitavad Venemaale tehaseid, peavad ka nemad seda tegema.

Kui Hyundai ja PSA mõlemad tehased ehitaksid, saaksid nad osa meeletult kasvavast ja tohutu mahuga Venemaa autoturust. Möödunud kahe kuu jooksul on nimelt GM, Nissan ja Volkswagen juba teatanud, et ehitavad sinna oma tootmisüksused.

Hyundai plaanib ka kõvasti laiendada oma Taganrogi tehast, mis asub Moskvast vaid 1000 kilomeetri kaugusel ja tegeleb Santa Fe-de kokkupanemisega. Praegu tuleb enamik Hyundai toodangust siiski Koreast ja Taganrogi tehas tegeleb eelnevalt koostatud nn kittide komplekteerimisega.

Venemaale tehase ehitamine on tegelikult ajastamise küsimus.

Nimelt tuleb tehas püstitada võimalikult kiiresti, sest praegune seadusandlus lubab autotootjal vältida 15-30protsendist maksu, kui autotootja paneb autod kokku Venemaal. Seadus muutub kehtetuks selle aasta 31. detsembris ja autotootjad peavad ruttu tegutsema, kui nad tahavad veel seda seadust ära kasutada.

Hyundai müüs eelmisel aastal Venemaal 87 000 autot, mis on mujal toodetavate markide seas parim tulemus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing