• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rate.ee asutaja konkurenti ei karda

  Soome suurima kasutajaskonnaga suhtlusportaal IRC-Galleria avas eestikeelse MinuGalerii-nimelise portaali, teatas Laika Mobile Media AS eile. MinuGaleriiga saab liituda alates 12. eluaastast.
  Korobeinik ütles, et rate.ee-d ei saa eriti võrrelda Soome portaaliga, sest rate.ee-l on ainuüksi Eestis sama palju kasutajaid kui IRC-Gallerial Soomes.
  Laika Mobile Media turundusjuhi Enel Lausa sõnul on kõik siinsed portaalid mingil määral neile konkurendid, samas võistlust nad tekitada ei taha. "Idee poolest on meie suurim konkurent Orkut, mis on põhimõtteliselt eliitsem. Igaüks sinna portaali tulla ei saa, vaid ainult kutsetega," selgitas Lausa. Portaali reklaamikäivet ei osanud ta veel prognoosida.
  Turundusjuhi sõnul on uue portaali eesmärgiks saada kasutajateks umbes 30% 12-30aastatest eestlastest.
  Korobeiniku sõnul on rate.ee-l praegu umbes 335 000 kasutajat. IRC-Galleria loodab, et Eesti portaal MinuGalerii saab Eestis 100 000 kasutajat.
  Korobeinik peab sellist plaani reaalseks: "Nad võivad sellise kasutajate arvu saada, aga küsimus on selles, kuidas nad seda hoiavad. See on nagu uue baari avamine sinu lemmikbaari kõrval. Esimesel õhtul lähed uude baari, aga kui sinu sõbrad sinna järgi ei tule, siis ei taha ka sina sinna jääda. Peab olema mingi konkreetne põhjus, miks sinna üle kolida."
  Korobeinik ütles, et uue portaali tulemine annab võimaluse vaadata, kas ka midagi uut tehakse ja juhul kui midagi paremini tehakse, saab kiiresti kopeerida. Praegu on Korobeinik kindel, et pigem on rate.ee-l midagi, midagi MinuGaleriil pole.
  Üheaegselt Eestisse laienemisega avas IRC-Galleria portaalid ka Leedus, Venemaal ning Ukrainas. Lätti laienemine on vaid aja küsimus.
  "Imestan, miks selline turgude valik. Balti riigid on enam-vähem kõik kinni. On ju ka teisi Euroopa liidu riike, mis on vabad," rääkis Korobeinik. "Eriti naiivne on minna Ukrainasse. Seal ei ole ju Ukraina internetti. Inimesed kasutavad Venemaa internetti ning sealseid suhtlusportaale," märkis ta.
  Korobeiniku sõnul tuleb rate.ee selle aasta käive umbes 15 miljonit krooni. Rate.ee tegutseb peale Eesti veel Lätis, Leedus ja Venemaal. Korobeiniku sõnul läheb rate.ee-l Lätis ja Leedus normaalselt. Venemaal on rate.ee tegutsenud vaid kuu aega ning seal on suhtlusportaalil 15 000-20 000 kasutajat.
  MinuGalerii on loodud Soome suurima suhtlusportaali IRC-Galleria baasil, mis on tegutsenud alates 2000. aasta detsembrist. IRC-Gallerial on 370 000 aktiivset kasutajat.
  IRC-Galleria eelmise aasta käive oli ligikaudu 1,1 mln eurot (17,2 miljonit krooni) ja kasum 450 000 eurot (7 mln krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.