Mariliis Pinn • 3. november 2006 kell 13:24

40 naist kaebasid kohtusse rasedusvastase plaastri tootja

Rohkem kui 40 naist kaebab populaarse rasedusvastase plaastri tootja kohtusse, väites, et plaaster põhjustab tõsiseid tervisehäireid ja on vähemalt ühe surma põhjus.

43 naist on esitanud hagi San Francisco ülemkohtule, väites, et Ortho Evra plaaster põhjustab vereklompe ja muid tervisehäireid, kirjutas San Jose Mercury News.

Teise väite kohaselt suri Maryland naine tõsiste vereklompide, mis olid ta kopsudes ja jalgades, tagajärgedel peale seda kui ta hakkas rasedusvastast plaastrist kasutama.Hagi on ravimitootja Ortho-McNeil Pharmaceutical vastu, mis on Johnson Johnsoni on tütarettevõte.

Hagis süüdistatakse Ortho-McNeili selles, et nad ei suutnud korralikut uurida toote ohutust ja ei ole avalikkust teavitanud kõrvalmõjudest nagu insuldid ja vereklombid. Uuringu kohaselt on plaastrit kasutavatel naistel kaks korda suurem oht saada vereklompe kui antibeebipillide kasutajatel.

USAs on üle 400 sarnase hagi kohtusse esitatud.

Hetkel kuum