3. november 2006 kell 7:33

Nahavähki saab ravida patareidel töötava plaastriga

Briti teadlased leiutasid nahavähki raviva plaastri, mida saab ka kodustes tingimustes kasutada, kirjutas Tarbija 24.

Patareil töötava kõrgtehnoloogilise plaastri tööpõhimõte on mugandus fotodünaamilisest ravist (PDT), mis siiani on haiglates üheks vähiravi meetodiks. PTD ravi puhul määritakse ravi vajav koht nahal kõigepealt kokku valgustundliku vähivastase kreemiga. Siis lastakse sellele tugev valgusvoog.

Siiani on seda süsteemi kasutatud nahavähi raviks haiglates, sest patsient peab selle valgusevoo all mitme tunni jooksul istuma või lamama.

Vähiplaaster toimib sama moodi, kuid see on kergem ning patsiendid saavad seda kaasas kanda."Tänapäeva kõrgtehnoloogia kaasamine nimetatud ravimeetodisse aitas luua kergekujulise abivahendi tavalise nahavähi raviks," sõnas professor Ivor Samuel.Samuel lisas, et kuna elektrooniline plaaster on küllalt kerge, siis saab seda kasutada sarnaselt haava peale pandavate plaastritega ning patarei on sellel nagi iPod.

Hetkel kuum