ÄP fototoimetus • 5. november 2006 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Konkurent süüdistab Standardit varguses

Tolliamet arestis Tallinna Sadamas ligi 150 000kroonise väärtusega koorma Standardi Soome eksporditavat pehmet mööblit, sest konkureeriv AS Sekvoia süüdistas Standardit toote idee varguses, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Möödunud reedel diivanikoormast juhuslikult teada saanud Sekvoia töötajad kaebasid nädalavahetusel anonüümselt tolliametile tööstusdisainilahenduse varguse kahtlusest, millele amet reageeris saadetise arestimisega. Tolliamet pöördus seejärel ametlikult Sekvoia poole diivanitele ekspertiisi tegemiseks. "Mina ei saa Sekvoia tegevusest aru," ütles koorma avamise tunnistajaks kutsutud Standardi tootmisdirektor Kalev Silla.

Sekvoia rünnak Standardi vastu oli Tallinna tolliinspektuuri ajaloos esmakordne selline Eesti ettevõtjate omavaheline arveteklaarimine, ütles Jaanus Jõgi tolliametist.

Hetkeseis: Kuu aega hiljem vabastas Tallinna tolliinspektuur Standardi Soome eksporditava mööbli aresti alt, sest pidas selle valmistamist seaduslikuks.

Autor: ÄP

Hetkel kuum