• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskkonnateo auhinnafond 80 000 krooni

  Keskkonnaministeeriumi konkurss "Aasta keskkonnategu" jätkub ka sel aastal auhinnafondiga 80 000 krooni.
  Keskkonnapreemia "Aasta keskkonnategu" konkursi eesmärk on tunnustada keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse valdkonnas tehtud silmapaistvaid positiivseid tegusid, näiteks keskkonnaprojekte, -kampaaniaid, -üritusi või muid keskkonnasõbralikke ettevõtmisi.
  Konkursile oodatakse oma keskkonnateoga osalema kõiki soovijaid: üksikisikuid, ettevõtteid, valitsusväliseid organisatsioone, kohalikke omavalitsusi, riigiasutusi. Ainsana ei saa osaleda keskkonnaministeerium ja selle valitsusasutused.
  Konkursile võivad aga kandideerida ka näiteks lasteaiad, koolid ja muud haridusasutused lastele ja noorsoole suunatud keskkonnategudega. Nii premeeriti eelmisel aastal nelja lastele ja noortele suunatud keskkonnategu "Aasta keskkonnateokese" eripreemiaga.
  Kandidaate võib üles seada igaüks, lubatud on ka iseenda kandidaadiks seadmine. Konkursi ankeete ja igasugust konkursiga seotud infot saab keskkonnaministeeriumi koduleheküljelt www.envir.ee.
  Täidetud ankeet ja muu konkursiga seonduv tuleb saata hiljemalt 20. novembriks keskkonnaministeeriumisse.
  Autor: Carmen Raudsepp
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.