Ametnikud õppisid töötamise kunsti

Piret Reiljan 07. november 2006, 00:00

"See pole sugugi eripärane, et me terve kollektiiviga koolitusel viibime, teeme seda vähemalt korra aastas, võimalusel kaks korda," ütles Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.

Koolitus toimus möödunud neljapäeval ja reedel Tallinnast 60 kilomeetrit eemal Vihterpalu kandis asuvas Pedase hotellis ning läks maksma ligi 100 000 krooni. Kusjuures majutus ja toitlustus oli kallim kui koolitus, vastavalt 50 242 krooni ja 43 341 krooni.

"Koolituse algsest maksumusest jõudsime pingeliste läbirääkimiste tulemusel kokkuleppele umbes 20protsendises soodustuses," sõnas koolituse läbi viinud juhtimiskonsultant ja koolitaja Margus Alviste.

Seda, et esimene lumi just kollektiivse koolituse ajal Tallinna vallutas, peab kommunaalameti juht saatuseks. "Siiski, ma ei ütleks, et meiepoolse panuse kvaliteet kuidagi kannatanud oleks. Käisin ise esimesel õhtul Tallinnas ringi sõitmas ja näidete varal puhastajatele nõu andmas," ütles Valdmann. Samuti istusid Valdmanni sõnul nii mõnedki ametnikud pidevalt arvuti taga ning jagasid e-posti teel vajalikku teavet.

"Koolitus andis uut informatsiooni, arendas mõtlemist, süvendas teadmisi ja arendas koostööd kolleegidega," ütles koolitusel osalenud kantselei juhataja Marrit Murre. Pärast koolitust saunas ei käidud, märkis Murre.

Alviste sõnul on tunda avalikkuse negatiivset hoiakut ametnike koolitamise vastu. "Soovitakse tõestada, et koolituste asemel tegeletakse puhkuse või meelelahutusega. Võin oma kogemuse põhjal kinnitada, et pigem on avaliku sektori koolitused raskemad ja sügavamad kui erasektori puhul," rääkis Alviste.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing