• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektrišokk ergutab ELi ühise turu peale mõtlema

  "Need intsidendid näitavad taas, et Euroopa ühes nurgas toimuv mõjutab teisi piirkondi ning kinnitavad veel kord vajadust ühtse poliitika järele Euroopa tasandil," ütles eile ELi energiavolinik Andris Piebalgs. "Ühine lahendus tagab parema julgeoleku kui 27 eraldi lahendust."
  Tuleva aasta algul avaldab EL ühtse energiastrateegia. Seal peavad tähtsal kohal olema nii piisavate ühenduste väljaehitamine eri riikide elektrisüsteemide vahel kui ka Euroopa tasandil keskse instantsi loomine, mis töötaks välja ühised süsteemi töökindluse tagamise lahendused, ütles Piebalgs.
  Seni on ühtse turu teket takistanud just see, et liikmesriikide elektrisüsteemide vahel pole ühendusi. Samuti segab protektsionism - ühelt poolt ei lasta välismaistel firmadel kodumaiseid elektritootjaid üle võtta, teisalt ei taha liikmesriigid kontrolli nii elutähtsa valdkonna üle Brüsselile loovutada.
  Rahvusvahelise energiaagentuuri IEA hinnangul peavad Euroopa riigid järgmisel kolmel aastakümnel investeerima elektrienergia tootmisesse vähemalt 700 miljardit eurot ning elektrivõrkudesse 150 miljardit eurot.
  Laupäeva õhtul jäi Saksamaalt alguse saanud elektrikatkestuses pimedusse kokku ligi 10 miljonit inimest Prantsusmaal, Itaalias, Austrias, Belgias, Hollandis ja Horvaatias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.