Sõõrumaa, Mõis ja Tudeberg ajavad gaasiäri

07. november 2006, 07:42

Ärimehed Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõis ja Even
Tudeberg arendavad võrguettevõtet OÜ Tarbegaas, mis toob maagaasi
märkimisväärsele osale Pärnumaast. Firma kavatseb jõudsalt üle Eesti laieneda,
kirjutas Eesti Päevaleht.

Tarbegaas ehitab gaasitrassi Paikuse, Sauga ja Tahkuranna valda, Sindi linna ja Pärnu Raeküla linnaossa. Kokku investeeritakse viie aasta jooksul Pärnumaal trasside ehitamisse 125–140 miljonit krooni. Tallinnas varustab Tarbegaas kliente Veerenni ja Järvevana tee vahelisel alal.

Märkimisväärne on Tarbegaasi puhul see, et firma asutasid 2003. aastal Tudeberg ja toona Vene gaasimonopoli Gazpromi tütarfirma Orgenergogaz tegevjuhina töötanud Vladimir Usoshin.

Orgenergogazi enamus-osalus kuulub Gazpromile, ent alla protsendiline osalus on Orgenergogazis ka Tudebergil. Jüri Mõisa sõnul tahtsid Tudeberg ja Gazprom algselt teha Eestisse gaasivõrkude diagnostikaette-võtte, ent pärast Eesti Gaasiga suhtlemist said aru, et selle asemel on siia vaja võrguettevõtet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2006, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing