YIT viis Pärnu lapsed 40 miljoni eest põrgust paradiisi

07. november 2006, 10:51

Ehitusfirma YIT ehitas 40 miljoni krooni
eest Pärnusse kergejõustikumaneeži. Pärnu linn plaanib spordihoone välja osta
2008. aastaks, kirjutas Pärnu Postimees.

Siiani pidid Hansagümnaasiumi õpilased oma sporditundide tükid ette jooksma tillukeses võimlas ja kooli koridorides, hoolimata sellest, et teisel pool uksi kontrolltööd kirjutati. "Oleme põrgust paradiisi saanud," lausus kergejõustikutreener Ando Palginõmm. "See hall on juba laiuselt pikem kui vanal Kalevi angaaril oli pikkust. Siia mahuks sisse viis angaari."

Enam kui 2500ruutmeetrisesse kummisegust põrandaga spordisaali mahub 60meetrine jooksusirge, kus kahel rajal saab elektrooniliselt aega mõõta, 150meetrine jooksuring, kaks kardinatega eraldatavat palliväljakut, kus võib harrastada nii korv- kui võrkpalli, kõrgus-, kaugus- ja teivashüppesektor, teisaldatav kuulitõukesektor, odaviskekardin, ronimisköied ja -redelid.

Soklikorrusel asuvad jõusaal, neli riietusruumi, saun, õpetajate tuba ja arsti kabinet.

Spordihoone ehitati arhitektuurivõistluse võitnud töö järgi, selle autor on arhitektuuribüroo QP Arhitektid. Projekteerimise ja ehitamise käigus muudeti hoone välisilmet ja jäeti saali sprindisirge kohale ehitamata väike rõdu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2006, 10:50
Otsi:

Ava täpsem otsing