• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liviko müüs oktoobris 93 miljoni krooni eest napsi

  Liviko müüs oktoobris üle miljoni liitri kanget alkoholi ligi 93 miljoni krooni eest, teatas ettevõte.

  Eesti juhtiva alkoholitootja ja -importija Liviko oktoobri kange alkoholi müük kasvas aastaga ligi 12 protsenti, moodustades 1 051 648 liitrit. Liviko müügidirektori Ragnar Kitse sõnul oli müügikäive oktoobris 92,9 mln krooni.
  Liviko teatel on suur ühekordne kasv mõjutatud kange alkoholi maksumärkide kasutuselevõtust. Alates 1. oktoobrist tohib müüa vaid maksumärgiga varustatud kangeid alkohoolseid jooke. Kliente pole meile juurde tulnud, küll aga on suurenenud kaupluste ostukogused.
  Liviko müügidirektori Ragnar Kitse sõnul kasvas koos kange alkoholi maksumärkide tulekuga Viru Valge, Laua Viina, ÜX Vodka ja teiste Liviko viinade müük. Eriti kasvas oktoobris odavasse hinnaklassi kuuluva viina müük, lisas Kits.Kogu oktoobri kange alkoholi müügist moodustas viin 789 138 ja muu kange alkohol 262 510 liitrit. Liviko eksportis oktoobris 292 638 liitrit kanget alkoholi. Liviko ekspordib 30 protsenti toodangust.Liviko kuulub täielikult Eesti kapitalile, Liviko ainuomanik on valdusfirma NG Investeeringud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.