Liviko müüs oktoobris 93 miljoni krooni eest napsi

Liviko müüs oktoobris üle miljoni liitri kanget alkoholi ligi 93 miljoni krooni eest, teatas ettevõte.

Eesti juhtiva alkoholitootja ja -importija Liviko oktoobri kange alkoholi müük kasvas aastaga ligi 12 protsenti, moodustades 1 051 648 liitrit. Liviko müügidirektori Ragnar Kitse sõnul oli müügikäive oktoobris 92,9 mln krooni.

Liviko teatel on suur ühekordne kasv mõjutatud kange alkoholi maksumärkide kasutuselevõtust. Alates 1. oktoobrist tohib müüa vaid maksumärgiga varustatud kangeid alkohoolseid jooke. Kliente pole meile juurde tulnud, küll aga on suurenenud kaupluste ostukogused.

Liviko müügidirektori Ragnar Kitse sõnul kasvas koos kange alkoholi maksumärkide tulekuga Viru Valge, Laua Viina, ÜX Vodka ja teiste Liviko viinade müük. Eriti kasvas oktoobris odavasse hinnaklassi kuuluva viina müük, lisas Kits.Kogu oktoobri kange alkoholi müügist moodustas viin 789 138 ja muu kange alkohol 262 510 liitrit. Liviko eksportis oktoobris 292 638 liitrit kanget alkoholi. Liviko ekspordib 30 protsenti toodangust.Liviko kuulub täielikult Eesti kapitalile, Liviko ainuomanik on valdusfirma NG Investeeringud.

Hetkel kuum