• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Marks & Spencer rekordtasemel

  Marks & Spencer tõi lagedale 9 aasta tugevaima esimese poolaasta tulemuse.
  Suurbritannia suurim rõivajaemüüja Marks & Spenceri 30. septembril lõppenud esimese poolaasta puhaskasum kasvas 32 protsenti, 281,3 mln naelani (6,57 mld Eesti kroonini). Ettevõtte poolaastakasum aktsia kohta kasvas 12,7 pennilt 16,5 pennini.
  Aktsia hind tõusis rekordtasemele, kuna ettevõte teatas, et II kvartalis kasvas müük vähemalt aasta aega avatud olnud kauplustes 6,4 protsenti. Analüütikud ootasid ettevõttelt väiksemat kasvu. Aktsia hind kerkis päeva sees 705,5 pennini, kuid kella 17 ajaks andis aktsia osa tõusust käest. Siis maksis aktsia 699 penni, mis tegi tõusuprotsendiks 6,5.
  "Ettevõtte ümberpööramine on silmapaistev," ütles Barclays Stockbrokersi fondijuht Henk Potts Bloombergile. "Nad on teinud suurepärast tööd, muutes poodide sisekujundust, uuendades brändi ja haarates kaasa nooremaid ostjaid." Ta soovitab aktsiat osta, hinnasihiks on 722 penni.
  Marks & Spenceri ajalugu ulatub tagasi aastasse 1884, mil Michael Marks avas poe Põhja-Inglismaal Leedsis. 1894. aastal ühendati jõud Tom Spenceriga. Tänapäeval on ettevõttel 450 poodi Suurbritannias ja 150 mujal.
  Aktsia hinna/kasumi suhteks on 19,8, meie Baltika on kallim (P/E 20,8). M&Si turuväärtus on 11,8 miljardit naela (275,6 mld krooni), Baltikal 1,72 mld krooni. Baltikal on sadakond kauplust. Hinna/raamatupidamisväärtuse suhte alusel on Briti ettevõte ülikallis (P/B 10,5).
  Aktsia hind on aasta aega trendikalt tõusnud - mullu novembris maksis see veel 340 penni. Aktsia on ajaloos näidanud ka kiiret laskumist. 1997. aasta lõpus maksis äkiline aktsia 670 penni, kolm aastat hiljem aga vaid 175.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.