Iga kolmas juhiloa soovija kukub sõidueksamil läbi

08. november 2006, 07:49

Kümne kuuga on teooriaeksam jäänud
sooritamata 10 379, sõidueksam 13 127 korral, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kokku on tänavu teooriaeksamile tuldud 30 096 korral ning sõidueksamile 31 081 korral, ent edukalt on need sooritajale lõppenud vaid kahel kolmandikul juhtudest.

Võrreldes möödunud aastaga on tase veelgi arvestatavalt langenud. Juhan Kaarpalu, autoregistrikeskuse direktori asetäitja juhilubade ja eksamineerimise alal, tõdeb, et kui möödunud aastal oli B-kategooria teooriaeksami läbisaamise protsent 82,6, siis sel aastal on see langenud 68,3 peale. Samuti on halvenenud sõidueksami sooritamise näidud, mis on vastavalt 65,6 ja 60,8 protsenti.

Samal ajal on koolituse maht võrreldes eelmise aastaga paisunud ligi veerandi võrra. “Tänase seisuga on kaks isikut teooriaeksamil põrunud 12 korral ning üks on üritanud sooritada sõidueksamit 13 korda, kuigi teooriaeksamil sai ta läbi esimesel katsel,” toob Kaarpalu näite. Mingit piirangut eksami sooritamise kordade suhtes ARK ei sätesta ja põhimõtteliselt saab käia nii kaua proovimas, kuni luba lõpuks käes. Ainult et iga üritus läheb eksamiandjale maksma 380 krooni riigilõivu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2006, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing