Tarvo Vaarmets • 8. november 2006 kell 22:00

Eesti Ehituse aasta saab IV kvartalis väärilise punkti

Üheksa kuu lõikes kasvatas ettevõte 40protsendise käibe kasvu juures kasumit koguni 2,3 korda.

Ettevõtte finantsdirektori Andri Hõbemäe sõnul kandub senise üheksa kuu edu edasi ka neljandasse kvartalisse. "Ma arvan, et see hoog jätkub, mis meil on üheksa kuu jooksul sees olnud," ütles Hõbemägi ning selgitas, et ehitustegevus on pikkade lepingute äri, mistõttu paari kuu jooksul ei saa erilisi ootamatusi tekkida.

Hõbemäe sõnu kinnitab ka asjaolu, et kontserni sõlmitud ehituslepingute teostamata osa maht oli kolmanda kvartali lõpu seisuga 2,2 miljardit krooni. Eelmine aasta samal ajal oli tegemata töid 1,6 miljardi krooni väärtuses. Samas võib Hõbemäe sõnul häirivaks teguriks osutuda ilm, sest kontserni põhitegevus on teedeehitus.

Kolmandas kvartalis suutis Eesti Ehitus parandada ka marginaale.

"Marginaali kasvu tuleb vaadata sesoonsuse kontekstis, sest kolmas kvartal on ehitustegevuses nii mahult kui ka sellest tulenevalt kasumlikkuse mõttes kõige parem. See tasandab suhteliselt nõrgemat marginaali, mis meil näiteks tekib esimeses kvartalis," selgitas Hõbemägi.

Kolmandas kvartalis toimunud muutustest kontserni struktuuris väärib tähelepanu EA Reng Proekt LLC asutamine Ukrainas. Ukrainas tegutseb Eesti Ehitus suures osas äri-, tööstus- ja laohoonete valdkonnas. Korterelamuid ei plaanita seal lähiajal ehitama hakata.

"Ukrainas on korterelamuehitus täiesti midagi muud kui Eestis. Me ei oska seal osaleda. Kuigi pealkiri on sama, siis sisu on erinev," põhjendas Hõbemägi, kelle sõnul Ukrainas võtmed-kätte-tooteid ei pakuta.

Finantsdirektori sõnul võivad aktsionärid dividende oodata ka käimasoleva majandusaasta eest.

Hetkel kuum