9. november 2006 kell 14:21

Eesti Põlevkivi tõstab töötajate palku

Eesti Põlevkivi suurendab esimest korda viimase seitsme aasta jooksul töötajate palka, et pidurdada töötajate lahkumist ettevõttest, kirjutas Põhjarannik.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Lembit Kaljuvee kinnitas, et 1. jaanuarist toimuva palgatõusu tulemusel kasvavad ettevõtte palgakulud aastas 70 miljoni krooni võrra. "See on esimene kord viimase seitsme aasta jooksul, kus me suurendame tööjõukulude osa, mis kõik need aastad on püsinud 650 miljoni ringis," ütles Kaljuvee ja lisas, et varasemad palgatõusud toimusid peamiselt vaid töökohtade koomaletõmbamise arvelt - keskmine palk on seitsme aastaga tõusnud kaks korda, aga töötajaid on ka jäänud poole vähemaks.

Kaljuvee sõnul on Palgatõus vajalik. Tema sõnul pole teist teed, et inimesi tööl hoida. "Need 70 miljonit tulevad kasumi arvelt, mida me praeguste arvestuste järgi pärast palgatõusu enam ei teeni," lisas Kaljuvee.

Kaljuvee märkis, et Eesti Põlevkivi hakkab energiaturu inspektsioonilt taotlema põlevkivihinna tõstmist, see puudutab nii õlitööstustele kui elektrijaamadele müüdavat kivi. "Eelmisel aastal meid selle kavatsusega jutule ei võetud, eks üritame varsti uuesti," märkis ta.

Hetkel kuum