9. november 2006 kell 7:35

Miljonärid lõid laadal laiaks 600 miljonit dollarit

Moskva miljonäride laadal lõid Vene rikkurid laiaks üle 600 miljoni dollari, kirjutas Eesti Ekspress.

Omaniku leidis nii maailma kalleim mobiiltelefon (kullast, teemantidega kaetud Goldvish, hind 1,4 miljonit dollarit) kui ka maailma kalleim auto (Bugatti Veyron, 1,4 miljonit dollarit).

Muide, erinevalt sarnastest laatadest mujal maailmas - üliluksuse ostupidu peetakse ka Amsterdamis, Kortrijkis, Dubais, Cannes'is ja Shanghais - teenib Moskva laat ürituse korraldajatele hiiglaslikku kasumit. Nimelt lahkuvad Vene rikkurid oma rahast kergemate tunnetega kui nende ida ja lääne liigikaaslased. "Venelased kulutavad maailmas kõige enam koos araablastega," tõdes laadapidaja Yves Gijrath. Tema sõnul on Vene turg praegu lukskaupade tootjate jaoks maailma esikolmikus.

Kõige enam tunglesid Vene rikkurid kopterite stendi juures, kus lennumasinate hinnad algasid 500 000 dollarist, küündides kahe miljonini. Paari viimase aasta jooksul on Venemaal koptereid erakätesse müüdud 82 tükki. Luksusega harjutatakse ülirikkaid juba sünnist - laadalt sai osta ka kullast luti.

Hetkel kuum