• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu peaminister: korruptsiooni jätkudes astun tagasi

  Leedu peaminister Gediminas Kirkilas lubas tagasi astuda kui Leedu korruptsioonitase järgmisel aastal ei lange, vahendab ETV24.

  "Ma usun, et korruptsiooni alandamine on auküsimus," ütles Kirkilas Leedu raadiojaamale Ziniu Radijas antud intervjuus. Kirkilas kinnitas, et korruptsioonitajumise indeks langeb järgmisel aastal, vähemalt tänu valitsuse tegevuse suuremale läbipaistvusele.
  Novembri alguses avalikustatud Transparency International korruptsioonitajumise edetabelis selgus, et Leedul pole õnnestunud tõusta üle 5 punkti, mis tähistab korruptsiooni ohjeldamise võimekuse piiri. Leedu langes pingereas 44. kohalt sel aastal 46. kohale. Eesti tõusis aastaga 27. kohalt 24. kohale ning Läti tõusis eelmise aasta 51. positsioonilt 49. kohale.
  "2004. aastast saati, mil Leedust sai Euroopa Liidu ja NATO liige, pole tegelikult tehtud tõsiseltvõetavat korruptsioonivastast poliitikat riiklikul tasemel," sõnas Leedu Transparency Internationali juht Rytis Juozapavicius.
  Korruptsioonitajumise indeks hindab riike selle alusel, kui hästi tajub riik korruptsiooni olemasolu riigi ametnike ja poliitikute seas. Indeksi koostamisel lähtutakse rahvusvaheliste reitinguagentuuride ning avaliku arvamuse küsitlusi läbiviivate organisatsioonide kogutud
  andmetest.
  Kümne punkti skaalal tähistab 0 absoluutselt korruptsiooni ning 10 minimaalset korruptsioonitaset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.