• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elcoteqi töötajad alustasid protestiks tööseisakut

  Eesti ühe suurema tööandja Elcoteqi 60 töötajat katkestasid tähtajatult töö protestiks meistri vallandamise vastu.

  Töö katkestanud õhtuse vahetuse töötajad väitsid, et ei saanud administratsioonilt teada meister Irina Klausi vabastamise tegelikke põhjusi. Nende arvates käituti Klausiga ülekohtuselt ja nad ootavad peadirektorilt selgitust, vahendas etv24.ee.
  Klaus on Elcoteqis töötanud kümmekond aastat, ütlesid tööseisakut alustanud naised, kellest paljud on samuti staažikad töötajad.
  "Öeldi, et teda vallandati distsiplinaarrikkumise tõttu," ütles Arissa Deidiškis. "Ta polevat õigeaegselt kandnud andmebaasi märget selle kohta, et tööline ei ilmunud tööle."
  Elcoteqi avalike suhete direktori Jaanus Pautsi sõnul puudutas vallandamine töö- ja puhkeaja vastu eksimist. "Osaliselt oli see seotud sellega, et töötajaid ei lastud õigel ajal lõunapausile ja polnud selget ülevaadet töötajatest, kes olid tööl või polnud, kui pidid tööl olema," ütles ta. Meistrile heideti ette, et rikkumised olid pikaajalised ning ta olevat neid ise tunnistanud.
  Klausi alluvad ütlevad, et kahe nädala jooksul on vallandatud juba kaks ülemust. Nad kardavad suurpuhastust ja lubavad mitte tööle asuda, kuni meister uuesti tööle võetakse.
  "Tänu sellele meistrile püsib meie vahetus koos. Ilma temata oleks vahetus enne uut aastat, isegi enne detsembrit juba laiali läinud. Tema käis meid veenmas, et tüdrukud, ärge minge ära, oodake veel," ütles Tatjana Leidma. "Meie tuleme vastu, miks meiega siis ei arvestata?"
  Pautsi sõnul alustas streiki vaid osa töötajaid ning tootmine ja vahetus jätkub. Ta lubas siiski, et homme selgitab juhtkond naistele toimunu tagamaid. Pauts möönis, et neile võis meistri vallandamine tulla ootamatult ning tekitada ärevust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.