ÄP fototoimetus • 12. november 2006 kell 22:00

Euroopa 6 aasta tipus

Euroopa aktsiad käisid eelmise nädala sees ära viimase kuue aasta kõrgeimal tasemel; aktsiatest oli märkimisväärseim tõusja naftatöötleja Totali aktsia.

Euroopa suurima kütusefirma Totali aktsia tõusis nädalaga 5,3 protsenti, makstes reedel 55,9 eurot. Kütusekompanii teatas analüütikute ootusi ületanud majandustulemustest.

Euroopa suurimate naftakompaniide hulka kuuluva Eni aktsia hind kerkis 5 protsenti ning oli 24,8 eurot. Ka Eni majandustulemused ületasid analüütikute ootusi.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 käis nädala sees ära 359,84 punkti tasemel. See on kõrgeim tase 2001. aasta jaanuarist saadik. Nädala kokkuvõttes sulgus indeks siiski 358,47 punkti tasemel.

USAs olid tõusus kodumajade ehitajate aktsiad. Tõusid USA suurimate kodumajade ehitajate hulka kuuluvate KB Home'i ja D.R. Hortoni aktsiad. KB Home'i aktsia kerkis nädalaga 4,5 protsenti ning maksis 43,82 dollarit. D.R. Hortoni aktsia kallines 4,1 protsenti, makstes 22,47 dollarit. Langejatest oli olulisim Walt Disney aktsia, mis kukkus 3,5 protsenti.

Autor: ÄP

Hetkel kuum