• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Möll kasukapoodide ees

  "Meie pole siin majandust turgutamas, vastupidi, me tahame karusnahaäri põhja lasta!" oli üks meeleavaldaja Äripäeva huvist üllatunud.
  Meeleavalduse eestvedaja Maaja Mälli (22) sõnul alustatakse novembri alguses rebaste tapmist Eesti ja Soome karusloomakasvandustes. Tema sõnul õhutavad naisteajakirjad tänavu eriti agaralt karusnahka kandma. Aktivistide sõnul tegutseb Eestis umbes sadakond karusloomakasvandust.
  Esmapilgul näisid noored meeleavaldajad rahulikud ja vaoshoitud. Osa protestijaid oli riietunud rebasteks, osa karumõmmideks, suuremal osal olid lihtsalt rätikud näo ees ja kapuutsid peas.
  Marssimine võttis tuurid üles esimese karusnahapoe Italian Fashion juures, mille uksed olid vaatamata uksel rippuvale sildile "L 11-18" kella 14 ajal suletud ja trellitatud. Ärevamatel hetkedel, kui meeleavaldajad liiga agaralt vastu poodide aknaid tagusid, oli noori tõrjumas kümmekond politseinikku. "See oli valehäire, ühtegi akent pole veel lõhutud," teatas ühe karusnahapoe omaniku väljakutse peale saabunud politseinik raadiosaatjasse.
  Kohati ei pidanud korravalvurid paljuks meeleavaldajaid munakividele pikali tõugata ja ühel ruuporiga politseiniku nina all karjuval noormehel tuli ka rusikahoop vastu võtta.
  Meeleavaldajatele jäid suletuks kõigi karusnahapoodide uksed, mida näiteks Suur-Karja tänaval leidus iga paari meetri tagant. "Me tahaksime lihtsalt müüjate ja klientidega vestelda, mitte kasukaid rikkuda," kinnitas Mäll.
  Ühest aknast visati rahva sekka suur veepomm, mis õnneks kedagi ei tabanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.