• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rüütli PR-nõunik asub tööle Estonia teatrisse

  "Kui mu töö Kadriorus otsa sai, hakkas tulema järjest tööpakkumisi, ilma et ma oma CVd üldse kuhugi saatsin," rääkis Raun.
  Ta tunnistas, et nii mõnedki pakkumised olid rahaliselt palju tasuvamad kui Estonia oma. "Minu sissetulek praegu Estonias on väiksem kui Kadriorus. Kuid eks siin ole muud motivaatorid," rääkis Raun.
  Ta selgitas, et on muusikat õppinud ning veerand sajandit tagasi oli tema esimene töökoht Estonia, kus ta poistekoori lauljana üles astus.
  Rauna tegevusvaldkonnaks nõunikuna saab suhtekorraldus, meedia- ja välissuhted.
  President Arnold Rüütli endine julgeolekunõunik Jüri Kaljuvee ja endine avalike suhete nõunik Ester Šank asusid Tallinna linnavolikogu kantseleis nõunikuametisse.
  Erinevalt teistest nõunikest saavad presidendilossist tulnud kopsakat lisatasu. Šank teenib linnavalitsuse palgaandmete järgi koos lisatasuga 23 500 krooni ning Kaljuvee 21 100. Ülejäänud kuus nõuandjat peavad leppima 14 800-17 700kroonise palgaga.
  "See on selline amet, kus tuleb teha kogu aeg ületunnitööd," kommenteeris värske volikogu avalike suhete nõunik Šank 7200kroonist lisatasu.
  "Annan nõu turvaküsimustes, valmistan ette visioonikonverentsi ning kureerin pronkssõduri ümarlauda," nimetas oma tööülesandeid konkreetse tiitlita värske nõunik Kaljuvee. Mehele tehti ettepanekuid ka mitmest eraülikoolist, kuid esialgu eelistas mees linnaleiba.
  Šanki sõnul läks endine presidendi teadusnõunik Jüri Kann täiskohaga mereakadeemiasse professoriks.
  Endine majandusnõunik Anu Randveer jätkab Rauna sõnul ilmselt Eesti Pangas, sisepoliitiliselt Rüütlit nõustanud Mart Siiman aga Eesti Olümpiakomitee juhina.
  240 000kroonise lahkumishüvitise saanud presidendikantselei endise juhataja Tarmo Männi tulevik on Äripäevale teadmata. Presidendi nõunikud lahkumishüvitist ei saanud, kuna nendel töö oli tähtajaline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.