• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinki purjutanud juhid jätsid isiklikult vabandamata

  Rootsi uudisteagentuuri TT teatel oli Rootsi ametiühingu SEKO esindaja Folke Matrosow teatanud Silja Symphony personalile, et Silja Line'i juhtide lubaduse kohaselt tuleb Tallinki juhtkonna esindaja isiklikult laevale hiljutise käitumise pärast vabandust paluma.
  Ehkki laev seisis möödunud neljapäeval päev otsa Helsingi sadamas, Tallinki esindajat sinna ei ilmunud. Hiljem saadeti vabandus e-posti teel.
  SEKO esimees Janne Rudén ütles Stockholmis, et ametiühing jätkab vabandusele vaatamata ettevalmistusi politseile avalduse tegemiseks, kirjutas Dagens Nyheter.
  Rootsi laevajuhtide ametiühing avaldas möödunud nädalavahetusel SEKO tegevusele täit toetust ja ütles, et nõuab Tallinkilt kaasotsustamisõiguse ja arengu lepingu sõlmimist.
  Dagens Nyheteri andmeil esitati selline taotlus Tallinkile reedel.
  "Oleme saanud oma liikmetelt väga jõulisi avaldusi. Selline inimeste kohtlemine on neile solvav," ütles laevajuhtide ametiühingu esindaja Leif Palm.
  AS Tallink Grupp teatas reedel börsile, et kehtestab firmas käitumisreeglid, mis hakkavad kehtima kõigile, muu hulgas ettevõtte juhtidele.
  "Kahetsusväärne on pildi loomine, nagu oleks ettevõtte juhtkond püüdnud tahtlikult alandada laeva personali väärikust või professionaalsust," seisis teates. Lisaks oli kirjas, et firma soovib arutada töötajate etteheiteid ja kriitikat ning kohtub juba selle nädala alguses Rootsi meremeeste ametiühingu esindajatega.
  Soome ja Rootsi meedia kirjutab juba päevi Tallinki juhtide käitumisest Silja Symphonyl.
  Meelis Milder, Baltika suuromanik
  Minu sõbrad ja äripartnerid välismaal pole sellest juttu teinud, seega ei oska kommenteerida.
  Aga artiklid ajalehtedes loomulikult mõjutavad mainet. Samas arvan, et see mõju on ajutine.
  Valdo Kalm, EMT juht
  Kahjuks pean ütlema, et sellel sündmusel on laiem mõju kui ainult Tallinkile.
  Raske öelda, kas sellel on ka mõju Eesti äri mainele pikemaks ajaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.