Savisaare algatatud raudteeost takerdub raskustesse

14. november 2006, 07:51

Eesti Raudtee tagasiostmine kulgeb
valitsusel konarlikult – reedel leidis rahandusminister Aivar Sõerd, et 2,35
miljardit krooni võib olla liialt kõrge hind, eile lükkas majanduskomisjon
tagasi peaminister Andrus Ansipi rahaeraldamispalve.

Vaatamata Sõerdi ja justiitsminister Rein Langi eriarvamustele suutis valitsus oma viimasel erakorralisel istungil kiita lõpuks heaks hiigeltehingu, mis ootab ka riigikogu kinnitust, kirjutas Eesti Päevaleht. “Hääletamist ei toimunud. Otsus oli konsensuslik,” ütles valitsuse meedianõunik Martin Jaško läinud nädalal peetud arutelu kohta.

Samas jäävad istungi protokolli Sõerdi vastulaused – minister tunnistab, et ta pole veendunud, et tegu on majanduslikult põhjendatud tehinguga.

Ministrid vaidlesid tagasiostusumma, vormistamise ja juriidilise külje üle mitu nädalat. Kokkuleppe järgi maksab riik Baltic Rail Service’ile 66 protsendi Eesti Raudtee aktsiate eest 2,35 miljardit krooni.

Uus tagasilöök tabas nii raudteeostu vedavat majandusminister Edgar Savisaart kui ka Ansipit eile lõuna paiku. Siis sai selgeks, et majanduskomisjon keeldus tegemast 2006. aasta lisaeelarvesse parandusettepanekut hiidsumma eraldamise kohta. Just seda taotles peaminister oma lühikeses kirjas.

Opositsiooni pahandas sügavalt, et nii põhimttelist sammu ei tulnud kaitsma ei Savisaar ega Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2006, 07:51
Otsi:

Ava täpsem otsing