• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilk tahab osta sakslastele kuuluvat juustutehast

  "Just nüüd on käsil läbirääkimiste faas," ütles Kilk eile õhtul aripaev.ee-le. "Meil on käsil nii-öelda ettevalmistav etapp."
  Praeguste plaanide kohaselt peaks ostutehing toimuma järgmise aasta alguses. Kilgi sõnul ei olnud oluline, et ettevõte kuulub sakslastele, vaid just asukoht ja toodang. Ettevõtted asuvad Tartumaal.
  Hinda, mille üle läbirääkimised käivad, ei olnud ta nõus avalikustama. "See on konfidentsiaalne info," ütles Kilk. Richterite Meierei osanikud on sakslased Wolfgang Friedrich ja Gottfried Richter. Ettevõtte käive oli eelmisel aastal 1,6 miljonit krooni ning firma lõpetas aasta väikese kasumiga.
  Tänavu oktoobris kõik oma tootmised nimetuse Pere Aktsiaselts alla ühendanud Rein Kilk lõi selle liigutusega Lõuna-Eesti suurima toidukontserni. Kilk on oma ettevõtmise selle aasta käibeks prognoosinud 700 miljonit krooni. Pagaritoodete turul on kontsernil rohkem kui 20protsendine turuosa, lihasektoris paar protsenti, toiduõliga katab Pere Aktsiaselts koos lahtise õliga üle poole kogu Eesti turust.
  "Usun, et ühiskondlikus toitlustuses oleme Tartus ja Pärnus turuliidrid," on Kilk öelnud ja vihjanud, et tunneb huvi ka piima- ja kalaturu vastu.
  Kilgi sõnul käib toiduäris ühtlustumine, sest väikesed ettevõtted ei saa enam suurtega võrdsetel võimalustel võistelda.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.