14. november 2006 kell 15:12

PÖFFi juht: Tallinn vajab erinevas suuruses kultuurikeskusi

Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFFi) juhi Tiina Loki hinnangul vajab Tallinn laia valikut erinevas suuruses kultuurisündmuste toimumiskohti.

Tema sõnul oleks hea ettevõtmine näiteks Tallinna linnahalli renoveerimine ja ehitamine kultuurikeskuseks, mis pakuks juba järgmises suurusskaalas saali nii kontsertide kui rahvusvaheliste konverentside tarbeks.

1985. aastal ehitatud Sakala keskus on sattunud tähelepanu keskpunkti, kuna keskuse uus omanik AS Uus Sakala plaanib hoone lammutada. Põhjendus lammutamisele on vajadus ehitada 1800kohaline saal, praegusesse hoonesse polevat võimalik nii suurt saali mahutada, kirjutas ETV 24.

"1800kohaline saal oleks filmi- ja süvamuusikaürituste jaoks liiga suur, kuid kommertseesmärgiga kultuurisündmuste jaoks liiga väike," rääkis filmifestivali peakorraldaja Lokk ETV24le. "PÖFFile piisaks täiesti kuni 1500 kohast."

"Ka valdavas osas jazz-kontsertide või siis seda tüüpi kontsertide tarbeks, mida võiks korraldada kahasse Eesti Kontserdi või Tallinna Filharmooniaga, oleks paras saali suurus kuni 1500 kohta," lisas Lokk.

Hetkel kuum