Soomlased kisuvad turistide arvu alla

Harry Tuul 15. november 2006, 00:00

Välisturistide ööbimised vähenesid statistikaameti andmetel selle aasta üheksa kuuga eelmise aasta sama ajaga võrreldes 32 000 võrra.

Eesti Turismifirmade Liidu asepresidendi Daisy Järva sõnul on välisturistide arvu vähenemise põhjustanud peamiselt soomlased. "Viimane aeg on hakata Soome turuga tegema tugevat tööd," arvas Järva, kelle sõnul on enamik Eestis käivaid soomlasi korduvkülalised, kes tulevad siia nädalalõppu veetma või ostlema. Kuigi järgmisel aastal lisandub Eestisse ligi 2000 majutuskohta, on sellest Järva sõnul vähe. "Hotell üksinda ei ole atraktiivne," ütles ta ja lisas, et näiteks Tallinnale pakub väga tugevat konkurentsi Riia, kes teeb tugevat tööd ja reklaamib end Põhjamaade juugendpealinnana.

Välisturistide arv vähenes aastaga peamiselt Tallinnas, aga ka Lääne-Eestis. Rohkem kui pool majutusettevõtete välisklientidest saabus Soomest, kuid põhjanaabrite osatähtsus on viimastel aastatel pidevalt vähenenud.

"Nende soomlaste tarvis, kes on haritud ja tahaksid saada kvaliteetset kultuuriturismitoodet, oleme väga vähe tööd teinud," ütles Järva, kelle sõnul tuleks keskenduda tugevale keskkihile ja intellektuaalidele, kes ootavad aga korralikku toodet. "Hea kultuurireis koos hea kontserdi, gurmeeõhtusöögi ja suurepärase giidiga," loetles Järva haritud soomlaste ootusi. Pakkuda saaks vanalinnapäevi, Pimedate Ööde filmifestivali, Jazzkaart ja Estonia teatrit.

Scandic Hotels Eesti ASi turundusjuhi Killu Maidla sõnul on nende täitumus hoopis suurenenud, kuigi soomlaste osakaal on viimastel aastatel oluliselt vähenenud. "Meile on lisandunud rootslasi ja ka kaugemalt Hispaania ning Itaalia turiste," selgitas Maidla.

Seevastu eestlane ööbib kodumaistes hotellides üha rohkem. Selle aasta üheksa kuuga kasutas kohalikku majutusteenust ligi 35 protsenti ehk umbes 162 000 eestlast enam kui aasta varem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing