• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus päev, uued rekordid

  Tallinna börsil lõpetasid eile Olympicu, Baltika ja Eesti Ehituse aktsiad uuel tipptasemel. Kalevi aktsia pole maksnud aga praegusest enam viimased kakskümmend kuud.
  Konkurentsitult jätkati eile aktiivseimat kauplemist Olympic Entertainment Groupi aktsiaga, mis jõudis 7,35 euroni (115,00 kroonini) ehk 2,2% plussi.
  Kasiinokett avaldas möödunud reede pärastlõunal tugevad kolmanda kvartali majandustulemused, millele aktsia reageeris juba esmaspäeval 7,3protsendise päevatõusuga. 23. oktoobril börsile tulnud kasiinoketi turuväärtus on väga lühikese ajaga hüpanud 5,5 miljardilt 8,7 miljardi kroonini, jäädes Tallinna börsil kalliduselt maha vaid Tallinkist (11,1 miljardit krooni) ja Eesti Telekomist (16,8 miljardit krooni).
  Baltika ja Eesti Ehituse aktsiate uuteks rekordtasemeteks saab eilsest lugeda vastavalt 18,74 ja 9,64 eurot (293,22 ja 150,83 krooni).
  Baltika aktsia jõudmine 300 krooni juurde tekitab tahes-tahtmata mõtteid fondiemissioonist.
  Tallinna Kaubamaja korraldas kevadel fondiemissiooni, kui väärtpaber tiirutas 20-21 euro tasemel.
  Samas võib ekstreemsetena välja tuua Kalevi ja Merko Ehituse, mis korraldasid fondiemissiooni vastavalt 3 ja 32 euro tasemel.
  Eilse päeva tegija oli Kalev, mis tõusis maksimaalse lubatud päevalimiidi võrra (15%) ning lõpetas 1,66 eurol (25,97 kroonil).
  Võib spekuleerida, et möödunud nädalane maksu- ja tolliameti otsus tunnistada kehtetuks ettevõtte üleliigne suhkru laovaru ning Põrguväljal asuva tehasehoone väljaost näitab, et side sõnapaari "Kalev" ja "suhkrutrahv" vahel hakkab hääbuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.