USA börsid: keskpankur aitas Dow Jonesi indeksil tõusta uue rekordini

15. november 2006, 09:56

Eile andis aktsiaturgudele tuge St. Louis
föderaalreservi president William Poole, kelle kommentaarist loeti välja, et USA
keskpank lähitulevikus baasintressimäärasid ei muuda.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine ronis päeva lõpuks 12218,01 punktini (0,7%), mis on ajaloo kõrgeim tase. Peamiselt tehnoloogiasektori liikumist jälgiv Nasdaqi koondindeks kosus 1,01%, sulgudes 2430,66 punktil.

Investorid said päeva alguses positiivse impulsi oktoobrikuu tootjahinnaindeksi 1,6 protsendiliselt langusest (septembris langesid tootjahinnad 1,3%). Langusele aitasid kaasa viimaste kuude jooksul kiiresti odavnenud kütusehinnad.

Kukkunud tootjahinnaindeks annab alust loota, et ka homme avaldatav inflatsiooninumber tuleb madal. See omakorda andis investoritele julgust uskuda, et USA keskpank baasintressimäärasid enam ei tõsta.

„Tootjahinnaindeks langes ja keskpank on ettevaatlikult optimistlik majanduse suhtes ning ei kavatse intressimäärasid tõsta. See kõik kinnitas seda, mida turg lootis kuulda,” ütles uudisteagentuurile Reuters Ryan Beck Co kauplemisjuht Jay Suskind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. November 2006, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing