Vichmann ja Kuulmann hoiduvad maadevahetusest Pirita jõeorus

15. november 2006, 08:43

Pirita jõeorus ootab vahetust veel kümneid
hektareid mõjukate ärimeeste maid.

Pirita jõeoru maastikukaitseala suurematest maaomanikest on riigiga maadevahetuse teed läinud vaid Einar Vettus, Tullio Liblik ja Koit Uus, kirjutas Eesti Päevaleht.

Eelmisel nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et ekslinnapea ja Entsüklopeediakirjastuse juhi Hardo Aasmäega seotud firmal Mark Invest on 2,6-hektariline kinnistu Pirita jõeorus, mida firma on püüdnud riigiga vahetada.

Tegelikult ootavad-hoiavad looduskaitsealal magusaid maatükke veel paljud teised, sealhulgas Marcel Vichmann, Rene Kuulmann, Tiit Kuuli jt.

Pirita jõe maastikukaitsealal 4,6-hektarilist kinnistut omav kunstikoguja ja ettevõtja Rene Kuulmann ütles, et talle on kinnistu osas tehtud mitmesuguseid pakkumisi, ent ta on kõigist ära öelnud. Samuti pole ta mõelnud minna riigiga maadevahetuse teed.

Vichmann ise pole talle kuuluvate konkreetsete maatükkide vahetamise või mittevahetamisega hästi kursis. Tema kontrolli all olev firma Amina sai oma Karula ja Haanja valla maatükid vahetada vaid Urvaste ja Tõlliste valla kinnistute vastu.

Arcost tuli Pirita jõeoru kruntide kohta kommentaariks, et hetkel plaanid kõnealuste kinnistutega puuduvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. November 2006, 08:43
Otsi:

Ava täpsem otsing