Börsiülevaade: kerge kasumivõtt

16. november 2006, 15:45

Tänasel päeval oli kaks täiesti erinevat
palet. Kui enne keskpäeva käis kibekiire kasumivõtt, siis päeva teisel poolel
aktsiahinnad stabiliseerusid ja näitasid kohati juba kergelt tugevnemise märke.

Päeva 3,8% langusega alustanud Olympicu aktsia lõpetas täna 7,30 eurol (114,22 kroonil) ehk 1,4% miinusega.Sarnaselt käitus ka Tallinna Kaubamaja, mis oli päeva sees koguni 5,5 protsendiga miinuses kuid suutis lõpetada 7,71 eurol (120,64 kroonil) ehk 0,9% miinuses.

Erinevalt neist käitus Baltika aktsia, mis käis hommikul esmakordselt ajaloos ära üle 300 krooni joone (301,97 kroonil = 19,30 eurol) kuid lõpetas päeva 1,3% miinuses (18,85 eurol = 294,94 kroonil).

Omaette mastist oli täna PTA Grupp aktsia, mis tegi läbi 8,2 protsendilise ralli ja lõpetas 3,68 eurol (57,58 kroonil).

Täna hommiku teatas rõivatootmise ja müügiga tegelev ettevõte, et ostab Poolast seitset poodi opereeriva naistepesu jaemüügiketi. Mõned päevad tagasi teatas PTA, et soovib suurendada oma osalust Valgevene naistepesu tootvas firmas Milavitsa ning teeb seetõttu väikeaktsionäridele väljaostupakkumise.

Ehkki mõlemad tehingud on PTA jaoks rahaliselt väikse tähtsusega tundub, et investorid otsivad kiiresti kasvanud liideraktsiate kõrval uusi investeerimisvõimalusi.

Tänane PTA aktsia kauplemisaktiivsus oli igatahes väga muljetäratav (3,8 miljonit krooni ja 82 tehingut). Ettevõtte aktsia populaarsus peaks lähiajal kõvasti kasvama, kuna PTA noteerib end Tallinna börsi põhinimekirjas ja aktsiaturul noteeritud aktsiate arv hüppab praeguselt 1,9 miljonilt 37,9 miljonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2006, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing