Eesti Pank liitub euroala arveldussüsteemiga TARGET

Mariliis Pinn 17. november 2006, 17:12

Eesti Pank liitub esmaspäeval, 20. novembril
euroala (Eurosüsteemi) keskpankade arveldussüsteemiga TARGET.

TARGET võimaldab Eesti Panga kaudu süsteemi kasutavatel pankadel ja teistel finantsasutustel teha senisest kiiremini euromakseid. Eesti Pank liitub arveldussüsteemiga euroalasse kuuluva Itaalia keskpanga kaudu, teatas Eesti Pank.

TARGETiga liitumise kiitis 2. novembril heaks Euroopa Keskpanga nõukogu.

TARGETi (Trans-European Automated Real-time Gross Settlement Express Transfer) kaudu toimuvad euroalal suuremahulised kiirmaksed. Süsteemi kaudu arveldavad keskpangad oma turuoperatsioone, toimuvad suuremahulised pankadevahelised ülekanded ning teised euromaksed.

TARGET loodi 1999. aasta jaanuaris, kui liideti tulevase euroala rahvuslikud kiirmaksete süsteemid. TARGETi eesmärgiks on tagada turvalised ning kiired euromaksed euroalal ja Euroopa Liidus, suurendada liikmesriikide vaheliste maksete efektiivsust ning teostada Euroopa Keskpanga rahapoliitikat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2006, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing