Jõuluks tuleb Raeapteegi Klarett

Mariliis Pinn 18. november 2006, 11:04

Raeapteegis tuleb jõulude eel müügile
tervisejook Klarett, mille retsept on välja töötatud juba keskajal ja mis sobib
hästi Euroopa ühe vanema toimiva apteegi suveniiriks.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul andis idee keskaegse tervisejoogi taaskasutuselevõtuks kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, kelle arvates sobiks see hästi ajaloolise apteegi iseloomulikuks müügitooteks. “Linnal on kavas lahendada omandisuhted ning edaspidi luua Raeapteegist omalaadne muuseum-apteek, kus saaks ühtlasi osta arhailisel retseptuuril põhinevaid medikamente ja terviseteesid,” tutvustas Martinson Tallinna prssiteenistuse vahendusel.

Ligi 600 aastat samas hoones tegutsenud Raeapteek hakkas Klaretti ürikute põhjal tootma aastal 1467. Originaalne firmajook on valmistatud reinveini baasil, millele on vana retsepti kohaselt lisatud erinevaid vürtse ja eeterlikke õlisid. Raeapteegi Klarett omab üldtoniseerivat toimet.

Klarett, mille tootja on Valtu Vein, jõuab taas müügile jõuluks. Joogipudeli autor keraamik Priit Allas valmistab need käsitsi, mistõttu kujuneb toote hind kvaliteetsuveniirile vastavaks.

Klareti ainsaks müügikohaks jääb Revali Raeapteek.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2006, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing