Ühendparteilast häirib Tallinna panditaara tagastamise kord

Mariliis Pinn 18. november 2006, 12:41

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Tallinna
Linnavolikogu liige Epp Alatalu pöördus linnapea Jüri Ratase poole, juhtides
tähelepanu probleemidele panditaara tagastamisel.

Pudelite, purkide ja muude pakendite tagastussüsteem on Eestis kehtinud poolteist aastat. Kahjuks pole selle aja jooksul raugenud kaebed süsteemi mõttetusest, keerukusest ja ebamugavusest. Eriti õnnetud on tarbijad, kes ei saa oma taarat sugugi kodule kõige lähemasse poodi ära viia, nagu alguses räägiti, vaid peavad otsima taara vastuvõtu kohta, millega nende kodupoel on pakendite vastuvõtuks kokkulepe.

"Tundub lausa tarbijavaenulik, kui enamus kesklinna kauplusi suunab oma kliendid Tallinki hotelli tagusesse taarapunkti, - kuigi juriidiliselt on kõik korrektne," on Alatalu nördinud.

Lähenevad pühad, mil erinevaid jooke kulub tavapärasest rohkem, lausa nõuavad, et pakenditagastuse süsteem töötaks nagu õlitatult. Järjekorrad taaramasinate taga, suletud taarapunktid ja sildid, mis teatavad, et praegu me pudeleid vastu võtta ei saa, pole see, mida oma pudelikoormatega kauplusse läinud inimesed ootaksid.

Epp Alatalu hinnangul saaks linnavalitsus panditaara tagastamise tarbijasõbralikuks muutmisel palju ära teha - näiteks avaldada linnaosalehtedes pidevalt teavet taaravastuvõtukohtade asupaikade ja lahtiolekuaegade kohta linnaositi, samuti korraldada teabepäevi kaupmeestele, et need teaksid oma kohustusi pakendite vastuvõtul. "Kige olulisem on, et taarapunktidesse - kus kuuldavasti tasutakse mitte ainult rahas, vaid samuti kange õlle ja odekolonniga - tahaks minna ka inimesed, kes igapäevaselt toimetavad oluliselt teistsuguses keskkonnas," lausus Alatalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2006, 12:40
Otsi:

Ava täpsem otsing