Sõõrumaa: võtan allkirjaga endale vastutuse

20. november 2006, 17:13

Urmas Sõõrumaa sõnul pole kohtu poolt
õigustatud Erki Aavikut nii kaua kinni pidada.

"Selline tõkend pole õigustatud. Lapsepilastajad ja vägistajad liiguvad aga vabalt ringi," märkis Sõõrumaa. "Kuus kuud inimest kinni pidada on liiga pikk aeg. See on ka maksumaksjale kulukas."

Sõõrumaa ütles, et pöördumisega kohtu poole on tegu moraalse paberiga. "Allakirjutanud võtavad moraalse kohustuse, et Aavik vabadusse pääsedes ei soorita teisi kuritegusid ega läheks pakku," selgitas Sõõrumaa. "Võtan allkirjaga endale vastutuse."


Sõõrumaa ütles, et Aaviku kohtuasi on juba pikka aega väldanud, olulised tunnistajad on juba üle kuulatud, seega ei saaks Aavik vabaduses kedagi mõjutada. "Lisaks pole Aaviku tervislik seisund kiita," lisas ettevõtja.
Ettevõtja sõnul tegi ettepaneku talle pöördumisele alla kirjutada Aaviku poeg. Sõõrumaa sõnul tunneb ta Aavikut juba 15 aastat. "Ma ei saa ühestki otsast öelda, et ta kuritahtlik inimene oleks," ütles ta.

Sõõrumaa ei tahtnud kommenteerida seda, kas Aavik on süüdi või mitte. "Igaüks võib sellise supi sisse sattuda," ütles ta.

Aaviku kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi esitas täna Tartu ringkonnakohtule pöördumise, milles Jüri Käo, Urmas Sõõrumaa, Hannes Võrno ja Jaanus Pikani lubasid Aaviku vahi alt vabanemise korral oma kaitse alla võtta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2006, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing