Täna otsustab kohus Aaviku saatuse

Mariliis Pinn 20. november 2006, 07:54

Weroli eksjuht Erki Aavikut süüdistatakse
ametiseisundi kuritarvitamises ja Werol Tehastele 137 miljoni krooni kahju
tekitamises.

Täna arutab kohus, kas lasta paar nädalat vahi all viibinud Aavik vabadusse, kirjutas Eesti Päevaleht.

Prokuratuuri versiooni kohaselt tekitas Werolile suurema osa ehk 114,5 miljonit krooni kahju Aaviku poolt 2004. aastal sõlmitud rapsiõli Paldiskisse rajatavasse Biodieseli tehasesse tarnimise leping, mis oleks jõustunud 2007. aastal.

Lepingu kohaselt pidi Werol Biodieselile alates hooajast 2006/2007 tarnima aastas 50 000 tonni õli. Weroli tootmismaht oli siis veidi üle poole sellest mahust. Pärast Aavikut Weroli juhiks saanud Robert Närska ja firma nõukogu kinnitusel poleks Werol suutnud lepingut täita ning see katkestati ühepoolselt.

Esialgu oli kavas rajada biodiislikütust tootev tehas Weroli õuele ja pumbata tooraine sinna toru kaudu. Biodieseli ja Weroli vaheline äriplaan nägi tõepoolest ette 50 000 tonni rapsiõli tarnet eelnimetatud hinnaga. Aavik aga ei teadnud, et maa, mida ta biodiislikütusetehasele pakkus, oli koormatud kohustustega.

Werol müüb aastas Biodieselile 20 000 tonni õli ja ligikaudu sama hinnaga, mis oli eelmises lepingus kirjas, kuid tehaseväravast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2006, 07:54
Otsi:

Ava täpsem otsing