• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvuti hindab kodulehtede turvataset

  Kuidas teha vahet, kas veebileht on turvaline või mitte? SiteAdvisor on tasuta teenus, mis lisab veebilehitsejasse teabe selle kohta, milline on vaadatava kodulehe tegelik taust, millised ohud võivad seal varitseda ja millist tüüpi saitidega see veebileht külgneb.
  Andmeturbefirma McAfee SiteAdvisor on tasuta teenus, mis hõlmab endas uuenevat andmebaasi, kus testitud veebisaidid on kirjeldatud toredates ja lihtsates kategooriates: roheline, kollane, punane. Automaatsed vahendid hindavad, kui palju on veebileheküljel hüpikaknaid ja kas allalaetavates failides on reklaamvara. Samuti hindab SiteAdvisor seda, kui palju hakkab vaadeldalt kodulehelt tulema viiruseid, kui täita sel lehel asuv vorm ning sisestada sinna e-posti aadress.
  SiteAdvisori veebis otsingumootorit kasutades avaneb lehekülg, kus on kirjeldatud, mis tüüpi sisuga on otsitav veebileht, millisel maal see asub, millist tüüpi viiruseid on võimalik sellelt lehelt alla laadida jms.
  SiteAdvisor on tasuta installeeritav tarkvara, mis asetab ennast veebilehitseja külge ning annab avatud lehekülje kohta vahetult teada, kas on tegemist halvaks kategoriseeritud sisuga. Samuti ilmuvad veebisaidi sisu kvaliteedist teavitavad ikoonid Google´is otsingut tehes otsinguportaalis vastuslinkide kõrvale.
  Turvaline veebilehitsemine on tänapäeval niivõrd suur kunst, et seda on võimalik koolituskeskustes kursustel õppida. Viirused, nuhkvara, rämpspost, ActiveXi programmid on igapäevast arvutikasutajat internetis varitsevad reaalsed ohud. Tüüpiline on, et pahavara seotakse mõne süütu teenuse või programmiga. "Tasuta ekraanisäästja" ja "tasuta ilmateade" on esimesed asjad, millest tasub hoiduda.
  Autor: Ronnie Jaanhold
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.