Erki Aavikul tuleb vangileiba edasi süüa

Väinu Rozental 21. november 2006, 00:00

Kohus jättis muutmata Tartu maakohtu otsuse, millega Erki Aavik võeti kuueks kuuks vahi alla. Määruses aktsepteeris kohus Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi kohtus öeldud kahtlusi, et Erki Aavik võib vabaduses olles toime panna uusi kuritegusid, hoida uurimisest kõrvale ja mõjutada menetlusega seotud isikuid.

Aaviku kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi ütles kohtus, et Aaviku vahi all pidamisega rahustatakse maha üldsus ja ka teatud seltskond. "Kui üks mees on vahi all, siis teised võivad julged olla, et tähelepanu on neilt eemale pööratud," lausus Mägi.

Tartu ringkonnakohtu eilne määrus on lõplik ning edasikaebamisele ei kuulu. Mägi ütles, et ilmselt arutab ta nüüd oma kaitsealusega võimalust esitada kautsjoni vastu vabastamise taotlus.

Mägi esitas Tartu ringkonnakohtule pöördumise, milles tuntud ettevõtjad lubasid Aaviku vahi alt vabanemise korral oma käenduse alla võtta.

Pöördumisele alla kirjutanud Jüri Käo, Urmas Sõõrumaa ja teised tuntud ärimehed kinnitasid, et tunnevad Erki Aavikut kaua aega ning on kindlad, et kui Aavik vabastataks vahi alt, ei hakkaks ta uurimist segama ega läheks pakku. Tartu ringkonnakohus lisas pöördumise kohtutoimikusse, kuid kohtumäärust tehes seda siiski ei arvestanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing