• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad ei kiirusta TARGETiga liituma

  "Meid ei mõjuta see kuidagi, kas Hansapank või Ühispank TARGETiga liituvad, see on nende vaba valik. Küll aga sunnib neid ilmselt peagi liituma uue vahendussüsteemi soodne hind ja konkurentide surve teenuste hindu langetada," sõnas Eesti Panga president Andres Lipstok.
  A. Le Coq Tartu Õlletehase juhi Tarmo Noobi sõnul on välismaksete hind rahvusvaheliselt arveldavale ettevõttele väga oluline. "Pankasid valides on just välismaksete hind üks otsustamise kriteeriume. See, kas ülekanne toimub 24 või 4 tunni jooksul, pole ettevõtja seisukohalt enam nii oluline," ütles Noop.
  "Ühispangal pole vajadust liituda veel ühe kanaliga, sest alternatiivne maksete edastuskanal on juba olemas ja toimib ning on hetkel pealegi ka soodsam," rääkis SEB Eesti Ühispanga e-tehnoloogia ja operatsioonide divisjoni direktori asetäitja Ringa Maripuu. Ta lisas, et klientide jaoks pole mingit vahet, millise kanali kaudu pank välismakseid edastab. Ühispanga kasutatavad kanalid on piisavalt kiired ja efektiivsed võrreldes TARGETiga, teatas ta.
  "Hansapank on TARGETi süsteemiga liitumisotsuse tegemise jätnud tulevikku, kuid vajadusel oleme valmis seda ka muutma," ütles Hansapanga arvelduste ja kindlustuse teeninduse osakonna juhataja Heli Silluta.
  TARGETiga liitunud Sampo Panga arvelduste osakonna juhataja Ege Luusi sõnul ei asenda uus süsteem olemasolevaid kanaleid, sest kõik pangad ei ole selle kaudu otse kättesaadavad.
  Hansapank ja Ühispank põhjendasid TARGETiga liitumise viibimist ka sellega, et praegu on Euroopas arendamisel TARGET2, millega kõik Eesti krediidiasutused võiks liituda 2008. aastal. "Oleme juba alustanud ettevalmistusi TARGET2 süsteemiga liitumiseks," märkis Silluta.
  Seda, et TARGET võiks avaldada survet välismaksete teenustasude langetamiseks, pangad ei usu. "Meie klientidel on juba mõnda aega võimalik teha soodsat välismakset hinnaga alates 30 kroonist," sõnas Silluta. Kiirmakse eest tuleb välja käia vähemalt 160 krooni.
  Nordea Pank teatas, et kaalub TARGETiga liitumist, kuid ei näe selles otsest mõju klientidele. Välismaksete odavnemist ei usu esialgu ka TARGETiga liitunud Sampo Pank.
  "TARGET saab olla vaid teenustasude langetamise ettekääne, hindade tõstmine ei tule uue süsteemiga kõne allagi," sõnas Lipstok.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.