20. november 2006 kell 12:14

Tartu pimedad töötavad 910kroonise kuupalga eest

OÜs Epitar töötavate nägemispuudega inimeste keskmine palk on 910 krooni. Kõige vähem teenivad pimedad, kellele on loodud võimalus töötada 0,2 kohaga - nende töötasu on 225 krooni kuus.

Tartus tegutseb ettevõte, kus on loodud spetsiaalsed töökohad nägemispuudega inimestele. Harju, pintsleid ja muud sellist tootvas OÜ-s Epitar töötab 128 töötajat, nendest 53 on nägemispuudega, ütles Päevalehele Lõuna-Eesti Pimedate Ühingu esimees Eva Kirillova. "Kahjuks peab ettevõte, kus ligi 50% on nägemispuudelised, tööturul konkureerima võrdselt teiste ettevõtetega," tõdes Kirillova.

Nii ongi paljud Tartu nägemispuudega inimesed otsinud tööd väljaspool Epitari. Eva Kirillova sõnul on nende ühingus inimesi, kes töötavad isegi riigi miinimumpalgaga - näiteks raske- ja keskmise astme puudega, kes töötavad valvuritena ja koristajatena.

Hetkel kuum