Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Mikko: säilitusainete mõju tuleks uurida
Uuringuid toidulisandite ja säilitusainete mõjust
inimese organismile oleks hädasti tarvis, kirjutab homses Äripäevas ilmuvas
kommentaaris Euroopa Parlamendi saadik Marianne Mikko.
Mikko nendib, et toidulisandite kõrvalmõjude uuringutele ei ole rahastajat just kerge leida, sest need võtavad kaua aega ning tootjad pole sellistest uuringutest ka eriti huvitatud. „Mõnikord on suisa kasulik pead liiva all hoida,” kirjutab Mikko homses lehes ilmuvas arvamusloos. „Näiteks dieettoiduainete turg on tohutu, kuid sobilikke kunstmagustajaid on suudetud luua vaid paar tükki. Esimene kunstlik magusaine sahhariin osutus vähkitekitavaks ja eemaldati tarbimisest juba ammu. Kui nüüd selguks, et üks uuematest ainetest on kahjulik, oleks see mõnegi äri hukatuseks. Tootjad ei ole uuringutest eriti huvitatud.”
Mikko lisab, et uuringuid oleks sellegipoolest vaja, sest näib, et eriti laste organismi viivad kaasaegsed toiduained segadusse.