21. november 2006 kell 22:00

Porivaipa tuleb hooldada keskmiselt kord nädalas

"Eekõige on probleem vales vahetussageduses. Kui mustust on vaibas liiga palju, siis tema kasutegur kaob," räägib Baltic Clean ASi administratiivdirektor Mati Pärnamägi. Teine probleem on vaiba suuruses. Vaiba pikkus välisuksest peaks olema vähemalt neli sammu, muidu ei püüa see mustust kinni.

Säilitamaks porivaiba puhastusvõimeti, tuleb seda korrapäraselt hooldada. Hooldussagedus sõltub ruumi läbikäidavusest ja ilmastikust.

"Normaalne hooldussagedus porivaibal on kord nädalas või iga tuhande sissekäigu järel," räägib Saarmas ASi müügijuht Tiina Laumets. Aga ka kuiva aastaaja ning ilmaga ei tohiks vaipa puhastamata jätta.

Porivaibad jagunevad pehmeteks ja kõva PVC-kattega kunstkiudvaipadeks. "Pehmeid porivaipu pestakse masinatega, jäigad porivaibad puhastatakse survepesuga," selgitab Strooker-I ASi sekretär-raamatupidaja Külli Luha.

Laumetsa kinnitusel on puhta vaiba värv selge ja kuiv, kiud kohevad ja püsti, mittekleepuvad.

Saare Selveri juhataja Iige Laese sõnul on nad Lindströmi porivaipade kvaliteediga rahul, ehkki põrandakinnitused väsivad.

Autor: Marina Tigasing

Hetkel kuum