ÄP fototoimetus • 21. november 2006 kell 22:00

Saksa maksumure

Saksamaal on tuleva aasta algul oodata käibemaksu järsku tõusu - 16 protsendilt 19 protsendini.

Tarbijate seas läbiviidud küsitluse põhjal on suurem osa mures käibemaksu tõusu pärast - mis ei pane imestama. 35% 1000st küsitletust kavatseb suured ostud juba detsembris ära teha.

Kuna aktsiaturgudel ostetakse tulevikuootusi, siis võiks oodata küllaltki negatiivseid arenguid. Kuid investeerijaid ei kõigutanud Saksmaa ajaloo järsim käibemaksutõus. Analüütikute ootused Saksa ettevõtete osas aina kasvavad.

Merrill Lynchi analüütikud soovitavad osta Deutsche Banki aktsiat, mis võib kerkida 118 euroni. Aktsia praegune hind ei peegeldavat panga kasumikasvu potentsiaali. Pangaaktsia hind tõusis 101,68 euroni. Saksamaa suurima jaemüüja Metro aktsia tõusis 1,3 protsenti, 46,16 euroni. Seda ettevõtet peaks otseselt mõjutama käibemaksu tõus, kuid investoreid see ei huvita. Ettevõte laieneb Ida-Euroopas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum