Kadi Heinsalu • 21. november 2006 kell 22:00

Tallinn istutab parkidesse rekordsumma

Neljale mehele kuuluv AS Terrat on linnaga tihedalt koostööd teinud ja kavatseb kandideerida ka rekordsummale, kinnitas ettevõtte üks omanikke Rein Rajamäe.

Terrati üks viimaseid hankevõite oli Harju tänava haljasala korrastamine 20 miljoni krooni eest, mis läks algsest kaks korda kallimaks ja kus Terrat oli ainus pakkuja. "Teisi huvilisi oli ka, kuid tingimused olid keerulised ja teistele ei sobinud," rääkis Rajamäe.

Kolm aastat on kestnud Terrati koostöö linnaga Kadrioru pargi korrastamisel, mida firma tänavu korrastas 11 miljoni krooni eest. Tööle pandi uued purskkaevud.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve kiitis Terratit. "Teevad nagu erafirmale, südamega. Tegutsevad ju ajaloolises ruumis, leidudest annavad teada, näiteks vanad veesüsteemid ja maast välja kaevatud kaunistusdetailid," ütles ta.

Rajamäe rääkis, et Tallinnalt saadavad tööd moodustavad Terrati käibest kümnendiku ja oleks tore, kui osatähtsus kasvaks. Ta lisas, et paljud tööd teevad nad ära allhankijate abil, näiteks valgustuse rajamine või pargiteed.

Terrati ülejäänud omanikud on Enn Ränd, Olev Pärtel ja Maido Volber. Mullu oli firma käive 82 mln krooni ja kasum 8 mln krooni. Mehed on kahel aastal dividende võtnud, tänavu igaüks 900 000 krooni. Selle aasta kasumiks ennustab Rajamäe 11 mln krooni.

Terrat korrastas ka Mustamäe parditiiki, mille ees seisis keskerakondlane Kalle Mihkels oma valimisreklaamis 2005. aastal ja näitas tiigi peale, et tema tegi selle korda. Süvendati tiiki ja sellele ümber ehitati müür. "Park ise jäi tegemata, teid on vaja teha," selgitas Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel.

Hetkel kuum