Üks küsimus: Kas pooldate tulumaksutagastuse piiramist?

ÄP 22. november 2006, 00:00

Ville Jehe, ettevõtja
Ei poolda. Vastupidi tuleks teha, tulumaksutagastuse piiri tuleks pigem suurendada. Soodustuse mõte peaks ju säilima. Laenumahud, palgad, laenuintressid - kõik on tõusnud, foon sõidab eest ära. Kui tahetakse eluasemeturgu jahutada, siis selleks tuleks kasutada teisi võtteid.

Sven Meimer, Eesti Panga osakonnajuht
Jah. Eesti Pank on aastast 2003 korduvalt soovitanud valitsusel kaotada tulumaksusoodustus makstud eluasemelaenude intressidelt. Täna, kus Eesti eluasemelaenude tingimused on ühed soodsamad Euroopas, on see soodustus oma otstarbe minetanud. Varem või hiljem tuleb tulumaksu tagastamine eluasemelaenu intressidelt täielikult kaotada. Neile peredele, kes tõesti soodustust vajavad, tuleb välja pakkuda muud lahendused.

Hede Kerstin Luik, ettevõtja
Ega see tagastatav summa enne ka mitte just kõige suurem olnud. Minu meelest on igasugused tulumaksuga seonduvad otsused riigi suva ja otsustada, mis mul siin arvata. Kui juba mingi ülempiir on pandud, siis pole ju vahet, ühtviisi tuulest võetud on see number nagunii.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing