• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Carl Bildt taunib Poola ahistamist

  "Poola on käivitanud debati, mida peab jätkama," ütles Rootsi välisminister Carl Bildt eile pärast kohtumist Urmas Paetiga antud ühisel pressikonverentsil.
  "Ma ei ole detailidega tuttav, kuid nad on tõstatanud küsimuse sellest, et Venemaa kasutab kaubandusmeetmeid mitme riigi vastu. Siit paistab poliitiline muster ja arutelu selle üle peab jätkuma," ütles Bildt.
  "Eesti ja Rootsi mõistavad Poola muret ega saa heaks kiita sellist lähenemist, kus kaubandusküsimusi seotakse poliitiliste küsimustega. Eriti puudutab see veinide ja mineraalvee importi Venemaale Gruusiast ja Moldovast ning küsimusi Norra lõhega," ütles Paet.
  Samas oleks Paeti sõnul soovitav, kui Euroopa Liidu ja Venemaa saaksid homsel tippkohtumisel alustada kõnelusi uue partnerlusleppe üle, sest praeguse leppe tähtaeg lõpeb. Läinud nädalal ähvardas Poola, et kui Venemaa ei tühista impordikeeldu Poola lihale, siis blokeerib Poola ELi ja Venemaa kõnelused uue leppe sõlmimiseks.
  Poola teine nõudmine oli, et Venemaa ratifitseeriks Euroopa energiaharta, mis avaks kolmandate riikide firmadele transiidiks Venemaa torujuhtmesüsteemi.
  Eile andis Poola mõista, et võib leppida ka kompromissiga, kui EL vaidluses Venemaaga Poolale appi tuleb.
  "Põhiküsimus on, kas Venemaa hakkab Poolat kohtlema kui ELi liikmesriiki," ütles Poola peaminister Jaroslaw Kaczynski.
  Ka Venemaa toiduohutusametist tuli eile signaal, et vastasseis võib enne tippkohtumist laheneda. Väidetavalt läheb ligi aasta jõus olnud embargo Poola lihale ja aedviljale riigi eksportööridele maksma miljon eurot päevas ning pole Poola peaministri sõnul muud kui "puhas poliitika".
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Pangajuhid avaldasid kasvuplaani: rahvusvaheline turg, kaubandus ja krüpto
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Endised töötajad tahavad firmamatja kätte liikunud vanalinna restoranipidaja pankrotti
Umbes 25 aastat tegutsenud Tallinna vanalinna restorani Kalle Kusta operaatorfirma müüdi veidi üle aasta tagasi firmamatja Raul Pindiga seotud ettevõttele. Endised töötajad nõuavad nüüd ettevõtte pankrotti.
Umbes 25 aastat tegutsenud Tallinna vanalinna restorani Kalle Kusta operaatorfirma müüdi veidi üle aasta tagasi firmamatja Raul Pindiga seotud ettevõttele. Endised töötajad nõuavad nüüd ettevõtte pankrotti.