• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Signe Ratso saab direktoraadi juhiks

  Ratso sõnul on kaubanduse peadirektoraadis tuleva aasta algusest üheksa direktoraati senise kaheksa asemel ning tema asub neist ühte juhtima. "Tegemist on struktuurimuutusega, mistõttu direktori kohale konkurssi ei toimunud," ütles ta.
  Ratso juhitava direktoraadi alluvuses on kolm osakonda, millest esimene tegeleb peamiselt WTO kaubandusläbirääkimistega, teine juriidiliste küsimuste ning WTO raames kaubandusvaidluste lahendamisega. Kolmanda osakonna hallata on põllumajandus- ja kalandustoodete väliskaubanduse küsimused.
  "Kaubanduse valdkonnas on suur roll Euroopa Komisjonil, sest liikmesriigid on kaubandusläbirääkimiste pidamise õiguse komisjonile delegeerinud," märkis Ratso.
  Ratso senine kaubanduse peadirektoraadi juhtivnõuniku amet on tema sõnul tasemelt võrdne direktori ametiga. "Küll lisandub juhivastutus, alluvaid on viiekümne ringis," lisas ta.
  Ratso, kes on Euroopa Komisjonis tööl selle aasta algusest, tunnistas enda edutamist kommenteerides, et tavaliselt seal nii kiiresti karjääri ei tehta.
  Uuele ametipostile asub Ratso järgmise aasta alguses.
  Eestlastest töötab Euroopa Komisjonis direktorina veel ka Maive Rute, kes vastutab innovatsiooni ning väikeettevõtluse eest.
  Euroopa Komisjonis töötab praegu 162 eestlast, kokku töötab komisjonis ligikaudu 22 700 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.