• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tootside ööklubi rikub teatrimõnu

  Ajaloolist hõngu täis Vene Teater, kullatud ornamendid, sametkardinad, laval käib ooperietendus. Häälepaelad on solistidel pingul nagu viiulikeeled. On teise vaatuse kulminatsioon, hingemattev ja vaikne armastusstseen. Ühtäkki kostub läbi seina ööklubi diskotümps. Saalist käib läbi kahin, inimesed vakatavad, vaatavad seina ja üksteise poole, vangutavad päid.
  "Te pole ainus kannataja, me kannatame siin kõik," ütleb Vene Teatri direktor Marek Demjanov, kelle sõnul häirib ööklubist tulev muusika nii teatritöötajaid kui ka külastajaid.
  Teatri haldusdirektor Raivo Tauk on müraga maadelnud juba mõnda aega. "Olen seda naudingut omal nahal tundnud, kui tümps tuleb ja etendust ei kuule," ütleb ta.
  Demjanov on rääkinud ööklubi pidajate Kati ja Jaan Tootsiga, teenindusjuht on käinud ööklubis manitsemas isegi etenduse ajal.
  "Teatrietendus on intiimne ja kui seal on mingi segav või häiriv faktor, lõhub see kogu teatriillusiooni," räägib Demjanov. "Meil on kokkulepe ööklubiga, et nemad alustavad oma üritusi, kui meie etendused on läbi," lisab teatrijuht.
  Paraku läheb ööklubil teinekord lubadus meelest. Nii juhtus näiteks Shakespeare'i etenduse "As you like it" ajal. "Helitehnikut polnud piisavalt instrueeritud - ta keeras bassid põhja. Neil oli seal väga lõbus, kuid meie teatrikülastajatel mitte. Ööklubi vabandas," meenutab Demjanov.
  "Nende jaoks on ööklubi äri, helikindluse suurendamine kulu," räägib Demjanov.
  Tema sõnul on teatril rendileping firmaga Fookus-K, mille omanikud on ärimehed Urmas Past ja Juhan Kolk. Nemad omakorda rendivad ruume ööklubile ja selle pidajatele Kati ja Jaan Tootsile. Hetkel uurib teatri insener võimalikke lahendusi, raha tuleb aga teatril endal leida.
  "Ma ei tegele selle probleemiga, olen passiivne omanik," toonitab ärimees Jaan Toots. "Tean, et seal mingi probleem selle muusikaga on. Tegelikult polegi vist küsimus niivõrd muusikas, vaid algusajas. See pidavat häirima vaid etenduse viimast osa," räägib Jaan Toots.
  Ööklubi alustab õhtul kell 21, teatrietendused algavad aga enamasti kell 19 või 19.30. "Inimesed omavahel - ööklubi ja teater - peaksid lahenduse leidma," ütleb Toots.
  Urmas Past on müraprobleemist rääkides üleolev. "Vaadake, mina ei räägi draamateatriga teie vahendusel. Teater on alati olnud väga usaldusväärne partner ja ma usun, et selle juht Marek Demjanov suudab kindlasti asju teistmoodi ajada kui läbi ajakirjanduse," ütleb Past.
  Kinnistusregistri andmeil on Vabaduse väljak 5 omanik sihtasutus Vene Teater, lisaks on neil rendileping OÜ Fookus-K-ga kuni aastani 2089.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.