• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tuulikutootja ruulis

  Maailma suurima tuulegeneraatorite tootja, Taani ettevõtte Vestas Wind Systemsi aktsia hind tõusis eile ligi 22 protsenti, 213,50 Taani kroonini.
  Ettevõtte kolmanda kvartali kasum kasvas aastataguse ajaga võrrelduna 13 protsenti, 18 mln euroni. Aktsia hinna pani liikuma tulevaks aastaks antud käibeprognoos. Ettevõte ootab võrreldes selleks aastaks antud 3,7 mld euro suuruse käibeprognoosiga tuleva aasta käibeks 4,5 mld eurot.
  Kerkinud nafta ja maagaasi hind ning valituste toetused on populariseerinud tuuleenergiat Euroopas, USAs ja Aasias. Märtsis teatas Vestas, et nad kavatsevad jõuda sel aastal kasumisse võrrelduna eelmise aasta kahjumiga.
  Nõudlus tuulegeneraatorite järele on koguni suurem, kui ettevõte täita suudab.
  Hea oli eilne päev ka Nokia aktsiale, mille hind tõusis kella 17ks kolm protsenti, 16,25 euroni. Konsultatsioonifirma Gartneri uuring näitas, et Nokia kasvatas mobiiltelefonide turul oma turuosa.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.