Laenu saab ka postimüügikataloogist

Mariliis Pinn 23. november 2006, 13:16

Postimüügikaubamaja Halens pakub
klientidele laenuks 20 000 krooni.

Halensi klienditeenindaja sõnul tegelevad nad tõesti ja mitte ainult oma klientidele vaid kõigile soovijatele laenu andmisega.

Laenu saab võtta 1-5 aastaks, intress on iga kuu 2% laenu jäägilt või 24% aastas. Täpsemate laenutingimustega võib tutvuda klienditeenindaja sõnul www.halensfinans.ee. Kahjuks teatas kodulehekülg meile, et süsteemis on viga ja palus hiljem uuesti proovida.

Otseselt ei tegelele laenuanmisega Halensi postimüügikaubamaja vaid selle Rootsis registreeritud tütarettevõte Haléns Finans AB.

Finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuhi Malle Aleksiuse sõnul tegeleb finantsinspektsioon krediidiasutustega, mitte laenuandjatega. "Laenuandja võib olla igaüks meist või iga juriidiline isik. Kui Halens otsustaks lisaks laenude andmisele ka klientide raha hoiustama hakata, siis ta peaks vastavasisulise taotluse finantsinspektsioonile esitama," kommenteeris Aleksius.

"Iga inimene või ettevõte võib raha laenata, mingeid piiranguid laenatavate summade osas ei kehti. Seda, kuidas lepinguid sõlmida, laenuandjate ja -võtjate kohustusi ja õigusi reguleerib võlaõigusseadus," kommenteeris Aleksius.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2008, 11:20
Otsi:

Ava täpsem otsing